Example gif

3 Ana Bağımsız Dondurucu Türü

3 Ana Bağımsız Dondurucu Türü

Bir dondurucu oldukça basit bir mekanizma gibi görünebilir. Sadece yemeğini yeterince soğuk tutmak için ihtiyacın var, değil mi? Bir dondurucu satın almaya başladığınızda, bunun bundan çok daha karmaşık olabileceğini hemen anlayacaksınız. Dondurucular birçok farklı türde ve boyutta gelir ve dikkate alınması gereken şaşırtıcı bir dizi özellik ve farklı faktör bulacaksınız.

Modern evlerin çoğunda zaten buzdolabının bir parçası olarak bir dondurucu bulunur, ancak birçok evde ihtiyaçları için yeterli alan sağlamayan. Büyük haneler, tasarruf etmek için toplu olarak satın almayı sevenler, ürünlerinin daha uzun süre dayanmasını sağlamak isteyen bahçıvanlar ve taze tutmak için düzenli olarak büyük miktarlarda etle kendilerini bulan avcılar, hepsi tarafından sağlanan ekstra alana ihtiyaç duyduklarını görebilirler. bağımsız bir dondurucu.

Dondurucu alanınız yoksa, bağımsız bir dondurucuya ihtiyacınız olduğuna karar vermek kolay bir gerçekleştirmedir. Doğru dondurucuyu belirlemek zor kısımdır. Rehberimiz, aramanızda ne bekleyeceğinizi, bir dondurucudan neye ihtiyacınız olduğunu ve ne istediğinizi nasıl belirleyeceğinizi ve seçtiğiniz dondurucuda ne arayacağınızı bulmak için size bir başlangıç ​​sağlayacaktır.

3 Ana Bağımsız Dondurucu Türü

 

Buzdolabına bağlı olmayan bir dondurucu satın alıyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç farklı seçeneğiniz vardır . Her bir dondurucu tipine daha yakından bakalım.

1. Dikey Dondurucu

Dikey dondurucu, sundukları kolaylık nedeniyle popülerdir. Genellikle bir kapıdan geçmeleri kolaydır, çok fazla yer kaplamazlar, kolayca hareket ettirilebilirler ve tipik olarak, yiyeceklerinizi size en uygun şekilde organize eden bölme ayırıcılarla donatılırlar.Ne yazık ki, dik üniteler, size sunulan diğer popüler dondurucu türlerinden biraz daha pahalı olma eğilimindedir ve ayrıca biraz daha fazla enerji kullanırlar. Bununla birlikte, kolaylık ve kullanım kolaylığı söz konusu olduğunda, dikey dondurucular tepeyi alır.

 

Faydalar:

  • Çok fazla yer kaplamayın.
  • Yiyecekleri düzenli tutmak kolaydır.
  • Farklı yiyecek türlerinizi kolayca erişilebilir tutun.
  • Kolayca hareket ettirilebilir.

Akılda tutmak:

  • Diğer türlere göre daha pahalı olabilir.
  • Daha fazla enerji kullanın.

 

2. Göğüs Dondurucu & Derin Dondurucu

Genellikle derin dondurucu olarak anılan göğüs dondurucuları , maliyet ve enerji bilincine sahip alıcılar için çok popüler bir seçimdir. Üç türün en büyük kapasitesine sahiptirler.

Dondurmanız gereken çok fazla yiyeceğiniz varsa veya dondurucunuza sığdırmak isteyeceğiniz büyük parçalar varsa, bunlar en iyi seçimdir. Dikey modellerden daha az enerji kullanırlar ve bir enerji kesintisi olduğunda daha uzun süre soğuk kalırlar.

Günlük kullanım için dik dondurucular kadar uygun değiller çünkü dondurucunun altındaki herhangi bir öğeye ulaşmak, her şeyin üstlerine taşınmasını gerektirecektir. Ayrıca, dağınık hale gelen ve başa çıkması acı verici olabilen manuel buz çözme gerektirmeleri daha olasıdır. İyi tarafından bakarsak, hem ön maliyetler hem de uzun vadeli enerji maliyetleri açısından genellikle dik bir modele göre daha az maliyetlidirler.

Faydalar:

  • Ekonomik
  • Geniş kapasite.
  • Daha az enerji.
  • Güç olmadan yiyecekleri daha uzun süre donmuş halde tutar.

Akılda tutmak:

  • Dondurucudaki ürünlere ulaşmak daha zor.
  • Genellikle manuel buz çözme gerektirir.

3. Portatif Dondurucular

Portatif dondurucular diğer seçeneklerden daha küçüktür, bu nedenle neredeyse o kadar tutmazlar, ancak genellikle daha ucuza mal olurlar ve diğer dondurucu türlerinde bulunmayan çeşitli özelliklere sahiptirler.

Dondurulmuş yiyecekleri bir yerden başka bir yere taşımanıza izin verecek şekilde tasarlanan portatif dondurucular, yiyeceklerini hareket halindeyken alan herkes için kullanışlıdır. Portatif dondurucular, içinde seyahat ettikleri unsurlara rağmen sabit bir sıcaklıkta kalabilmeleri nedeniyle, kampçılık, tekne gezintisi, uzun yol yolculukları veya sıklıkla bir karavanda seyahat eden herkes için yaygın olarak kullanılmaktadır .

Bunlar harika çünkü sürekli buzla doldurmanız veya erimiş suyu boşaltmanız gerekmiyor. Sadece sıcaklığı ayarlayın ve sizinle birlikte sürmesine izin verin. Hareket halindeyken dondurulmuş gıdaları almak söz konusu olduğunda, bu kolayca mevcut en iyi dondurucudur.

Faydalar:

  • Ekonomik.
  • Hareket halindeyken dondurulmuş gıdaları almanıza izin verin.
  • Yemeklerinizi soğuk tutmak için buz kullanmanıza gerek yok.
  • Kamp yapmak, balık tutmak veya karavan için harika.

Akılda tutmak:

  • Küçük kapasiteli.

 

 

Etiketler: 3,ana,bağımsız,dondurucu,türü
Ağustos 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR