Example gif

Fırınlarda Buharlı Temizleme Özelliği Nedir? Ne İşe Yarar?

Fırınlarda Buharlı Temizleme Özelliği Nedir? Ne İşe Yarar?

Kendi Kendini Temizleyen Fırınlar

Kendi kendini temizleyen fırınların, yemek pişirmek için kullanılanlardan daha yüksek sıcaklıklara ulaşabildiğini biliyor muydunuz? Yemek hazırlarken, bir fırın tipik olarak maksimum 500 dereceye ulaşır, ancak kendi kendini temizleme moduna sahip fırınlar, kül haline gelene kadar esasen “pişirme” kalıntısı olan 600+ dereceye ulaşabilir. Kendi kendini temizleyen fırınlar ayrıca özel bir emaye yüzey kullanır, bu nedenle yanmış yiyecekler yanmış toza dönüştüğünde kolayca silinirler (temizlik için bir mağaza boşluğu öneririz).

Tahmin edebileceğiniz gibi, aşırı ısı kullanımı aynı zamanda daha yüksek enerji tüketimine yol açar ve bir fırının kendi kendini temizleme işlemi dört saate kadar sürebileceğinden, bu, fırının bir süre hizmet dışı kalacağı anlamına gelir. . Bu süre zarfında, fırının veya fırının dışı da radyan ısıdan ısınabileceğinden, güvenlik uygulamak da önemlidir. Çocukları veya evcil hayvanları olan haneler, herhangi bir yaralanmayı önlemek için kendi kendini temizleme döngüsü sırasında bir duvar fırını veya ocağının uygun şekilde korunduğundan emin olmalıdır.

 

Artıları:

 Fırının içindeki her yüzeyi etkili bir şekilde temizler.

 Kimyasal veya su gerektirmez.

Eksileri:

 Yüksek enerji tüketimi.

 İş için aşırı ısı gereklidir.

 Uzun temizlik süreleri.

 Potansiyel olarak tehlikeli.

 Bu yöntem bazen güçlü kokular üretebilir.

____________________________________________________________

Buharlı Temizleme Fırınları

Daha az ısı kullanan bir temizleme yöntemini tercih edenler için sevinin! Buharla temizlenen fırınlar, bir fırının içini etkili bir şekilde temizlemek için su buharının gücünü kullanmanıza izin verir, ancak bu, kendi kendini temizleme modundan çok daha düşük sıcaklıklardadır. Bu yöntemin tek ihtiyacı, fırının dibine yerleştirilmiş bir bardak kadar sudur ve döngü, pisliklere derinlemesine nüfuz eden ve bunları az bakım gerektiren bir emaye yüzey kaplamasından nazikçe kaldıran buhar oluşturur. Not : Bunu buharla temizleme yapmayan bir fırında denemeyin; ısıtma elemanını bozabilir.) Kısa bir temizleme döngüsünün sonunda - genellikle yaklaşık bir saattir - geriye kalan tek adım silerek temizlemektir. fırının altında kalan su.

Bir fırında buharla temizleme modunu kullanmadan önce bu kontrol listesine bir göz atın:

  1. Asla buharlı temizleme döngüsüne sahip (veya bu konuda kendi kendini temizleyen) fırın temizleyicileri kullanmayın. 
  2. Dökülmelerin yerleşmesini önlemek için, fırının tamamen soğumasına izin verildikten hemen sonra buharla temizleme modunu kullanın.
  3. Buharla temizleme döngüsü sırasında kapağı açmaktan kaçının.
  4. Gelecekteki pisliklerin yapışmasını önlemek için kalan nemi tüm yüzeylerde iyice silin.
  5. Daha inatçı pislikler için yumuşak bir fırça veya fırça kullanın. 

Buharlı Temizleme Fırınları ve Buharlı Fırınlar

Alıcıların sıklıkla sorduğu ortak bir soru şudur: "Buharla temizleme fırınında pişirmek için buhar da kullanabilir miyim?" Durumun böyle olacağını varsaymak mantıklı, ancak iki çok benzer isme rağmen, bu iki cihaz farklı çalışıyor. Buharlı temizleme fırınları yukarıda açıklandığı gibi çalışırken, bir buharlı fırın, bir pişirme işlemine buhar enjekte etmek için bir su deposu veya bağlı su hattı kullanır. Bunu yaparak, yüksek sıcaklıktaki su buharı, yiyecekleri pişirmek için bir iletken görevi görür. Bu, sürekli kullanımda fırının içini aktif olarak temizlemese de, genel temizliğe de yardımcı olabilecek kalıntıların yüzeylere yapışmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Artıları:

 Hızlı temizleme işlemi.

 Neredeyse kokusuz.

 Daha düşük enerji tüketimi.

 Etkili temizlik sonuçları.

Eksileri :

 Fırının duvarları ve arkası etkili bir şekilde temizlenmemiş.

 Kendi kendini temizleme modu gibi kapı otomatik olarak kilitlenmiyor.

 

______________________________________________________________________________________________________

Kendi Kendini Temizleme ve Buharlı Temizleme: Hangisi Daha İyi?

 

Temizlik asla kimsenin dört gözle beklediği bir iş değildir, ancak bir fırını temizlemek için bu iki güçlü yöntemle, ev aşçıları daha az uygulamalı bir yaklaşımdan memnun kalacaklardır.

Sonuç olarak, kendi kendini temizleyen fırınlar, yemek hazırlamak için sık sık fırını kullanan ve fırının tüm iç kısmını ele alan otomatik bir temizleme işlemi arayan haneler için en iyisidir.

Öte yandan, buharlı temizleme fırınları, özellikle fırını ocak veya ocaktan daha az kullanan mutfaklarda hala harika seçeneklerdir. Nazik temizlik ayrıca çocukların ve evcil hayvanların çevresinde kullanmak daha güvenlidir ve daha hızlı temizlik süreleri günlük rutinlerde daha az müdahalecidir.

 

 

Etiketler: fırınlarda,buharlı,temizleme,özelliği,nedir,ne,işe,yarar
Ağustos 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR