Example gif

Fritöz Hakkında Çok Sorulan Sorular

Fritöz Hakkında Çok Sorulan Sorular

 Fritözün içerisine sulu malzemeler koyulabilirmi?

Firtözün içerisine sulu malzemeler koymayınız.Firtözün içerisine sulu gidaların konulması ciddi kazalara yol acabilir.

____________________________________________________________________________________________

Fritöz Koku Yapar mı?

Fritöz tipine bağlıdır.

 

Elektirikli Fritöz: en çok kullanılan türdür. Propan fritözlere göre daha güvenlidir. Öte yandan, nispeten küçük hacimli olması sebebiyle çok büyük yiyeceklerin (örneğin, bütün bir tavuk veya hindi gibi) kızartılmasına uygun olmayabilir. Ortamda kızartma koku yayılmasına sebep olur.

Propan Gazlı Fritözler: Çıtır çıtır ve daha lezzetli kızartma tercih edenlerin seçimidir ancak daha çok dış mekanlarda kullanım için uygundur. Basınç fritöz diye de bilinir. Kullanım için gerekli propanı depolama alanı ve sürekli yenileme ihtiyacı sebebiyle  kullanımı zordur. 

 

 Air Fritözler: Aslında, yağ kullanılmadığı için, tam olarak bir fritöz sayılmazlar. Ancak sonuçta kızartma yapıldığı için bu sınıflandırmaya dahil edilmişlerdir. Bu çeşit cihazlarda, yiyecek dört bir tarafından ısıtılarak dış katmanı çıtır çıtır, içi daha yumuşak pişirilir. Bu fritözlerle hazırlanan yiyecekler lezzetli olmasına rağmen, tadı tam olarak kızartma gibi olmayabilir. Öte yandan, daha sağlıklı pişirmeleri, kullanım ve temizleme kolaylığı sunmalarından dolayı tercih edilebilir. Fiyatı diğer türlere göre yüksek olmakla birlikte, uzun süreli kullanımda yağ tüketimi olmayacağı için kullanım maliyeti daha düşüktür. 

_____________________________________________________________________________________________

Airfryer Duman Çıkartır mı?

Air Fritözler duman yapmaz eyer duman çıkıyorsa önceki kullanımdan kalan yağ artıkları Airfryer'ınızdan beyaz duman çıkmasına neden olabilir. Bu durumda lütfen pişirme işlemini durdurun ve artıkları Airfryer'ınızdan dikkatli bir şekilde temizleyin.

_____________________________________________________________________________________________

Airfryer İçine Yağlı Kağıt/ Folyo Kullanılır mı?

Hayır, aşağıdaki nedenlerden dolayı Philips Airfryer'ınızda pişirme kağıdı ve folyo kullanılması önerilmez:

  • Sepetin tabanını kaplarsanız airfryer'ın içindeki hava akışı azalır. Bu, Philips Airfryer'ınızın pişirme performansının düşmesine neden olur.
  • Yağ ve kirin toplandığı tavanın altına pişirme kağıdı veya folyo koyduğunuzda hava akışı kesintiye uğrar ve iyi bir pişirme sonucu elde etmezsiniz.
  • Philips Airfryer'ınıza yiyecek koymadan pişirme kağıdı ya da alüminyum folyo koyarsanız pişirme kağıdı veya alüminyum folyo, ısıtıcıya çekilip yanmaya başlayabilir.

 

 

 

 

 

Etiketler: fritöz,çok sorulan sorular
Eylül 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR