Example gif

İnox Nedir, Ne Demektir? İnox Nerelerde Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

İnox Nedir, Ne Demektir? İnox Nerelerde Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

İnox kelimesini çok fazla duyarız ama çok fazla duyduğumuz bu kelime ne anlama geliyor. Özellikler mutfak ürünleri için çok fazla kullanılan bu kelime beyaz eşyalar ile aynı olarak konuşulmaktadır. İnox nedir, ne demektir ? İnox nerelerde kullanılır, avantajları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

 İnox terimi gerçek paslanmaz çelikler ürünler için kullanılmaktadır. Aşınma, paslanma gibi  durumlara karşı oldukça dayanıklı olması ile bilinmektedir. İnox ürünlerin yüzeyleri sert ve bunun yanında pürüzsüz olduğu için temizliği de oldukça kolaydır. Ancak yinede diğer beyaz eşyalarda kullanılan deterjanlarla değilde inox serisi için sunulan deterjanları kullanmak cihazların uzun süre kullanılması için etkili ve önemli bir yer tutar.
 

 

İnox Nedir, Ne Demektir?

 İnox, paslanmaz çelik ve dayanıklı olan ürünler için kullanılan bir terimdir. İnox ürünler çok dayanıklıdır. Gri ve parlak metalimsi bir renkleri vardır . Görünüş açısından oldukça havalı duran bu ürünler kalitelerini renklerine vermiş gibilerdir. Bu görünüm inoxlar için belirgin bir özelliktir. Fakat gerçek bir inox ürününün  anlaşılabilmesi için sadece bu özellik yeterli olmayacaktır.

 Gerçek bir inox malzemenin yüzeyinde aşınma yıpranma gibi durumlar gözlenmez. Bunun yanında parmak izi de oluşmaz. Elinizi uzun süre beklettiğinizde buhar olmaz. 

 İnox Nerelerde Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

İnox malzemelerde ekstra bir yüzey korumasına ihtiyaç yoktur üretimde kullanılan sarf malzemeler ve işlemlerde dayanıklılığı arttırıcı özel teknikler kullanılır . 

Yüzeyi metalik renkte ve pürüzsüzdür.

En çok belirgin özelliği mutfakta kullanılmasında tercih edilme sebebi Gıdada asit oluşumunu engellemektedir. Bu sebeple mutfaklarda Hijyen açısından bu ürünler tercih edilir.

İnox gıdalarda renk ya da tat değişimine de neden olmaz. Bu özelliği sebebi ile oldukça güvenilirdir ve tercih sebebidir.

 

Çamaşır ve bulaşık makinesi, mutfak gereçleri, mangal ya da barbekü, banyo ürünleri gibi pek çok kullanım alanı bulunmaktadır. 

Etiketler: İnox Nedir, Ne Demektir? İnox Nerelerde Kullanılır, Avantajları Nelerdir?
Ağustos 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR